Waarom dragen voetballers een sport bh?

Wanneer je veel voetbal kijkt, vraag je jezelf misschien af waarom veel voetballers zo’n gek soort bh dragen. De reden dat dit opvalt is dat er een bobbel zit onder het shirt. Ook kan het opvallen dat wanneer voetballers na de wedstrijd hun shirt uittrekken dat je de sportbeha ziet. Echter is het geen beha die de voetballers dragen tijdens wedstrijden en trainingen. 

Wat is de bh precies en waarvoor dient deze?

Na je in de vorige alinea te hebben geïnformeerd dat het geen bh is die voetballers dragen. Ben je waarschijnlijk benieuwd geworden wat het dan wel is. Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel. Er worden hartslagmeters gebruikt. Deze meters kunnen veel data van je raad het al ‘het hart’ bijhouden waardoor er veel data inzichtelijk wordt. 

Wat meet een hartslagmeter allemaal?

De hartslagmeter die voetballers dragen meet heel veel verschillende dingen. De reden dat voetballers deze dragen is dan ook eigenlijk heel makkelijk: om meer data te verzamelen over de gesteldheid van een voetballer. Een sportarts kan namelijk uit de data van een hartslagmeter bepalen of de speler in kwestie in vorm en fit is. Wat kan de ‘sport bh’ dan precies allemaal meten? 

Hartslag

Uiteraard meet de hartslagmeter de hartslag. Deze inzichtelijk hebben is belangrijk voor het complete voetbalteam. Er zijn al veel spelers geweest die problemen hebben gekregen met het hart. Zoals op het EK van 2020 (maar gespeeld in 2021), toen Christian Eriksen nog getroffen werd door een hartaanval. Dit kan helpen voorkomen worden met hartslagmeters. Hierdoor kunnen artsen zien dat een speler in een te hoge hartslagzone zit voor een te lange tijd. Wanneer dit gebeurt, is de kans op een hartaanval namelijk een stuk groter. 

De gelopen afstand

Naast het meten van de hartslag kan ook de gelopen afstand bepaald worden door de bh’s. Dit gebeurt door middel van een gps-tracker in de meter. Deze tracker volgt precies waar de speler loopt. Deze gegevens maakt voor zowel trainers als spelers veel inzichtelijk. 

Hoogste snelheid

Als je veel voetbal volgt, zal het je niet ontgaan zijn dat spelers hoge snelheden lopen. Echter is het zonder meter moeilijk om te bepalen wat de exacte snelheid van een speler is. Deze data is voor de fans erg leuk omdat je kan zien hoe snel de voetballer daadwerkelijk rent. 

Een wist je dat

Wist je dat ze in een voetbalstadion geen gras zaaien, maar complete grasmatten neerleggen? Deze hoeven dus geen rekening te houden met wanneer je gras moet zaaien.

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs