Waarom smaakt Koriander (soms) naar zeep?

Zoals je waarschijnlijk al eens hebt gehoord, zijn er mensen die koriander naar zeep vinden smaken. Wanneer je koriander zelf juist lekker vindt, kan het zijn dat dit vragen bij je opwekt. Maar ook als je koriander naar zeep vindt smaken, ben je waarschijnlijk benieuwd naar  de reden hiervan. Ook wetenschappers hadden deze vraag en hebben hier onderzoek naar gedaan. De resultaten van dit wetenschappelijke onderzoek vind je verder in dit artikel. 

Smaakt koriander naar zeep?

Het antwoord op de vraag of koriander naar zeep smaakt, is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden. Ja, koriander kan voor sommige mensen naar zeep smaken. Dit kan zijn bij het eten van gerechten waar al veel koriander in zit, maar ook bij gerechten waar de koriander maar nauwelijks in terug te vinden is. 

Waarom smaakt koriander naar zeep?

De vraag ‘waarom smaakt koriander naar zeep?’ is lastiger te beantwoorden dan de vorige vraag. Er was namelijk een wetenschappelijk onderzoek voor nodig om de reden hiervan te achterhalen. Voor het onderzoek is er gekeken naar de genen van koriander. Een van de genen die er gevonden is, is het gen OR6A2. Dit gen zorgt ervoor dat koriander voorsommige mensen naar zeep smaakt. 

Wat kan je gebruiken als vervanger voor koriander?

Als koriander ook voor jou naar zeep smaakt, ben je misschien wel benieuwd naar een goede vervanger voor koriander. In veel gerechten kan je de koriander er ook geheel uitlaten, zonder er een ander kruid in te doen. Maar als je echt een vervanger zoekt, dan raad ik je peterselie aan. Deze komt namelijk van dezelfde plantenfamilie als koriander en heeft geen last van de stof die wel in koriander zit. Dus zeker een goed alternatief, voor als je koriander naar zeep vindt smaken. 

Waar is koriander goed voor?

Wanneer je koriander wel lekker vindt, ben je misschien wel benieuwd, waarom je deze zou gebruiken voor in je gerechten. Koriander heeft een aantal voordelen voor je gezondheid. Een voorbeeld hiervan is dat koriander een ontstekingsremmende werking heeft. 

Hoe herken je koriander?

Wanneer je koriander niet lekker vindt, begrijp ik dat je deze wilt herkennen. Echter kan dit vrij lastig zijn, aangezien kervel, peterselie en bladselderij vrij veel op koriander lijken. Hoe je koriander hieruit kan halen, is door te kijken naar de vorm in combinatie met hoe zacht het blad is. De koriander is namelijk bolvormiger dan de andere. Daarnaast is het blad zachter dan peterselie en bladselderij. Wanneer je deze factoren meeneemt, zal je het gemakkelijker uit elkaar kunnen houden.  

Dit was alweer het artikel dat we hebben geschreven over koriander en hoe het komt dat deze naar zeep smaakt voor sommige mensen. Mocht je benieuwd zijn naar andere leuke weetjes, lees dan ook zeker ons blog over de mooiste huizen in Amsterdam

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs