Is thee gezond voor je?

Thee is een warme drank dat al eeuwenlang populair is. De drank wordt gemaakt door het mixen van verschillende kruiden in warm water. Thee staat ook bekend als een gezonde drank, maar klopt deze aanname wel? Dat hebben wij voor jou uitgezocht. Na het lezen van deze blog weet jij waarom thee wel of niet gezond voor je is. Ook zullen we bespreken welke thee gezond is en wat dus de gezondste thee is. 

Is thee gezond voor je? 

Het antwoord op de vraag: ‘is thee gezond voor je?’, is simpelweg: ja. Thee staat in de schijf van vijf en is dus een gezonde warme drank. Wat maakt thee dan zo gezond, vraag je je af? Wij hebben de voordelen even voor je op een rijtje gezet: 

  • Thee bevat 5 keer minder cafeïne dan koffie

Dit zorgt ervoor dat thee een gezonder alternatief is van koffie. Hoeveel cafeïne in thee zit? In een kopje koffie zit ongeveer 30 mg cafeïne.

  • Thee is goed voor je stofwisseling en dus om vet te verliezen

Door een bepaald stofje in thee vindt er een verbetering plaats van je stofwisseling. Een voordeel hiervan is dat je sneller vet verliest. Daarom is thee erg handig voor als je wilt afvallen. 

  • Thee verbetert je bloedsomloop

Dit komt doordat thee rijk is aan antioxidanten. Door het verwijden van de bloedvaten, verbetert thee de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop verkleint de kans op een hoge cholesterol en bloeddruk. 

  • In thee zitten veel goede antioxidanten

Deze kunnen helpen bij het voorkomen van bijvoorbeeld verkoudheid. 

  • Thee heeft een reinigende werking van binnenuit

Dit zorgt onder andere voor het voorkomen van huidaandoeningen, acne, eczeem etc.

Zo zijn er nog heel veel meer voordelen van het drinken van thee. Daarom kunnen we zeker concluderen dat thee gezond voor je is. 

Welke thee is gezond? 

Alle soorten thee hebben hun voordelen, maar welke theesoorten zijn het gezondst? Ik kan je vertellen dat groene thee een van de gezondste theesoorten is. Groene thee bevat ontstekingsremmende eigenschappen, dit werkt heel goed tegen virussen en bacteriën. Groene thee behoort samen met zwarte thee tot de twee originele theesoorten Zwarte thee bevat wel iets meer cafeïne dan groene thee, wat ervoor zorgt dat je je beter kan concentreren. Ook kamille thee is erg gezond. Zeker aan te raden voor als je moeite hebt met in slaap vallen. Kamille thee heeft namelijk kalmerende eigenschappen, omdat het onder andere je zenuwstelsel tot rust brengt. Kamille thee helpt verder ook tegen migraine en menstruatiekrampen. 

Ik denk dat we na deze blog zeker kunnen concluderen dat thee gezond is. Daarom is het handig om elke dag een kopje thee naar binnen te werken. Denk zeker ook aan thee, als je gezondheidsproblemen hebt. 
Wat ook lekker is, is thee met een vleugje koriander. Alleen smaakt koriander voor sommige mensen naar zeep, wil jij weten hoe dit komt? Lees dan ons blog over waarom koriander naar zeep smaakt.

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs