Het verschil tussen rugby en american football

In februari zijn er een aantal belangrijke evenementen in zowel het rugby als american football. Bij rugby is er namelijk een interlandperiode en in american football is de super bowl. De super bowl is het grootste evenement in american football. Wanneer je een van deze twee hebt gezien ben je waarschijnlijk benieuwd geworden naar het verschil hiertussen. Het grootste verschil is dat bij rugby de bal niet vooruit gespeeld mag worden. Bij american football mag de bal zowel achteruit als vooruit gespeeld worden. Een ander groot verschil tussen american football en rugby is dat er bij american football de bal alleen gegooid mag worden door de quarterback. Terwijl er bij rugby door iedereen gegooid mag worden. 

Het verloop van een american football wedstrijd

Het verloop van een american football wedstrijd is op zich al heel interessant. Het begint met een kicker die de bal naar de tegenstander moet schieten. Vervolgens wordt de bal gevangen door een tegenstander. Deze moet vervolgens zo ver mogelijk lopen met als doel de touchdown lijn. Wanneer hij tussendoor getackeld wordt door de verdedigende partij gaat de aanval van deze partij erin. En gaat de kicker eruit voor een andere verdedigende speler. De aanvallende partij krijgt vervolgens 4 keer de kans om 10 yards verder te komen. Wanneer dit na 3 keer niet lukt, zie je vaak dat er een poging wordt gedaan voor een field goal. Dit houdt in dat de kicker van de aanvallende partij gaat schieten om de bal tussen de palen te krijgen. Als dit lukt krijgt de aanvallende partij 3 punten. Wanneer het de aanval wel lukt om verder dan 10 yards te pakken, gaat het spel verder met nieuwe pogingen. 

Hoe kan de bal veroverd worden?

Er zijn bij american football meerdere mogelijkheden om de bal te veroveren (een interception). De eerste manier is het onderscheppen van de bal tijdens een aanval. Wanneer de QB een bal naar voren gooit en deze niet gevangen wordt door de aanval, maar de verdediging,preek je van een interception. Degene die de bal vangt loopt op dat moment zo ver mogelijk. Zodat de aanval er weer in kan en het af kan maken. Een andere manier om de bal te krijgen is door de aanval niet verder dan die 10 yards te laten komen in de 4 kansen. Ook hier komt de aanval er dan weer in om het af te maken. 

Speeltijd in american football

In american football zijn er 4 kwarten die allemaal 15 minuten duren. Tussen kwart 2 en 3 is er rust. Echter zijn er bij american football veel momenten waarbij de bal niet in het veld is. Dan gaat de tijd op pauze. Hierdoor is de 15 minuten speeltijd per kwart dus altijd zuivere speeltijd. 

Rugby een hardere sport dan american football?

Een maatschappelijke discussie die vaak leeft is dat rugby harder is dan american football. Dit klopt tot zekere mate dan ook. In american football hebben alle spelers beschermende kleding aan. In rugby is dit niet het geval. Hier hebben de spelers alleen scheenbeschermers. Dus een beetje vergelijkbaar met de uitrusting van een voetballer. Echter spreekt in het voordeel van de american football spelers dat er hardere tackels worden gemaakt. 

Hoeveel spelers doen er mee met een rugby wedstrijd

Rugby heeft minder spelers dan dat american voetbal heeft. Bij rugby zitten er namelijk 15 spelers in het team. In american football zijn er zoals gezegd meer spelers. Dit zijn er zelfs 46. In het veld staan 11 spelers. In american football wordt er dan ook meer gerouleerd met spelers. Voor alle posities in het veld is er dan ook een reserve. 

Conclusie

Er zijn dus veel verschillen tussen rugby en american football. De grootste nog eens op een rijtje:

  • De bal bij rugby mag alleen naar achter terwijl dit bij american football beide kanten op mag
  • Bij rugby zijn er 15 spelers en bij american football zijn dit er 46

Mocht je nog vragen hebben over het verschil tussen american football en rugby, vul dan zeker ons contactformulier in! Dan zullen wij hier zo snel mogelijk op reageren!

Naast deze blog hebben we ook een aantal andere het verschil tussen blogs geschreven. Een voorbeeld hiervan is het verschil tussen ribeye en entrecote.

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs