Wat is het verschil tussen ribeye en entrecote?

Als je wel eens bijzondere stukken vlees eet, heb je vast wel eens gehoord van entrecote en ribeye. Echter kan het zijn dat je niet weet wat nou het precieze verschil is tussen deze 2 mooie stukken vlees. Het verschil hiertussen is dat de entrecote een vetlaag om het vlees heeft zitten. De ribeye heeft de vetlaag juist in het vlees zitten. Beide stukken vlees zijn erg lekker om te eten en het is niet zo dat een van de twee minder mals is. Ben je op zoek naar meer informatie over ribeye? Lees dan zeker verder in ons artikel. Hierin gaan we het namelijk nog hebben over de lekkerste saus die je erbij kan maken en hoe je het beste stukje vlees kan bakken. 

Welke saus past bij ribeye?

Er zijn veel verschillende soorten sauzen die lekker zijn bij ribeye. Een persoonlijke favoriet is de champignonsaus. Deze is nog lekkerder wanneer je er wilde paddestoelen bij doet. Zo kan je eens kijken naar eekhoorntjesbrood (porcini), cantharellen of misschien wel de gewone champignons. Een andere saus die erg lekker is bij de ribeye, is de pepersaus. In restaurants is dit een saus die hier vaak bij wordt aangeboden. Ook de bearnaise saus is een goede optie bij de ribeye. 

Hoe bak je ribeye?

Vlees goed bakken is nog steeds wel een kunst op zich. Hoe je de perfecte ribeye kan bakken is heel erg afhankelijk van hoe je het wilt hebben. Als je een medium rare ribeye wilt is een goede manier om eerst boter of olie in de pan te doen. Wanneer je dit gedaan hebt, is het van belang dat de pan goed heet is. Wanneer deze heet is kan je het vlees op de ene kant leggen. Vervolgens wacht je niet al te lang totdat je hem omdraait. Ook op de andere kant doe je het vlees vrij kort. Daarna zet je het vuur laag zodat het vlees een beetje door kan garen. De bedoeling hiervan is is dat de buitenkant van het vlees een lekker korstje heeft en aan de binnenkant goed gaar is. 

Verschillende soorten ribeye

Zoals je misschien al wel weet zijn er veel verschillende soorten ribeye. Zo heb je dry aged ribeye of de gewone ribeye. Om je een inzicht te geven in welke soorten ribeye er allemaal zijn, hebben we er een aantal op een rijtje gezet voor je.

Dry aged ribeye

Dry aged ribeye is zoals de naam al zegt gedroogd. Dit houdt in dat het vlees in een droogkast gaat. Door deze droogtechniek is het vlees nog lekkerder dan het gewone stukje ribeye. 

Wagyu ribeye

Een ander soort vlees is wagyu. Dit vlees komt van dieren van een bepaald soort. Deze soorten zijn gefokt om sterkere dieren te maken. Dat is gelukt, de dieren hebben namelijk een andere ontwikkeling in spieren. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat het vet op een andere manier verdeeld wordt. Zo komt het dat wagyu vlees exclusiever is dan andere soorten vlees. 

Dit is alweer onze blog over het verschil tussen ribeye en entrecote. Ik hoop je hiermee te hebben geïnformeerd wat het verschil nou is. Wij schrijven ook veel andere leuke weetjes, zoals is witte chocola, chocola? Benieuwd hiernaar? Lees dan zeker het artikel.

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs