Wat is sushi en waarom eten we het?

Sushi wordt met de jaren steeds populairder, dit komt omdat het steeds meer in het westen gegeten wordt. Oorspronkelijk komt sushi uit Japan. Veel mensen vragen zich toch vaak af, of sushi wel gezond is. Dit vragen de mensen zich meestal pas af nadat ze het al gegeten hebben, om zichzelf goed te voelen. Verder weten niet veel mensen hoeveel sushi ze per persoon moeten bestellen, waardoor ze meestal veel overhouden. Tot slot is het daarom ook belangrijk voor de mensen om te weten hoelang je sushi kan bewaren. Deze vragen over sushi zullen we verder gaan behandelen in deze blog. 

Wat is sushi?

Sushi is een traditioneel Japans gerecht, dat al voor een lange tijd wordt gemaakt en gegeten in Japan. Echter is het sinds kort ook erg populair in het westen geworden, je ziet het namelijk overal voorbij komen. Simpel gezegd is sushi gekookte rijst met zeewier, die is gezuurd door rijstazijn. Dit alleen is niet erg lekker en is ook niet echt sushi, er moet namelijk nog een ingrediënt, bij zoals vis of zeevruchten. Tegenwoordig zie je ook dat er veel variaties opduiken als het aankomt op sushi, dit heeft  te maken met de invloed van de westerse bevolking. Tegenwoordig kan je het namelijk zo gek niet bedenken of er is wel al een sushi combinatie van. 

Waar komt sushi vandaan?

Oorspronkelijk is sushi een Japans gerecht. Hier wordt sushi al jaren gemaakt en gegeten door de bevolking. De uitvinder van sushi is Yohei Hanaya die van 1799 tot 1858 leefde. Het was een visser uit Edo, de voormalige naam van Tokio, wat nu de hoofdstad van Japan is.  Het gerecht werd ontdekt doordat net gevangen vis in rijst werd gelegd om het vers te houden, op deze manier is sushi ontstaan.

Is sushi gezond?

Sushi is niet per se gezond, dit verwachten niet veel mensen omdat ze niet altijd weten hoeveel calorieën er in sushi zitten. De meesten verwachten dat sushi gezond is omdat het rijst met vis of groente is. Hier is inderdaad niks mis mee, echter is het meestal een stuk meer dan dat. Naast de vitamines en mineralen die er in sushi zitten, worden er vaak ook slechte vetten en suikers aan toegevoegd. Tot slot wordt er ook vrijwel altijd sojasaus bij de sushi gegeten, dit bevat extreem veel zout en is dus niet gezond. Daarom kan er dus geconcludeerd worden dat sushi niet per se gezond voor je is.

Hoeveel sushi stuks per persoon?

Vaak bestellen mensen sushi, maar weten ze niet hoeveel sushi ze moeten bestellen. In dit geval willen ze zekerheid en bestellen ze uiteindelijk toch meer sushi dan nodig. Het is namelijk zo dat sushi best goed vult omdat er veel koolhydraten in sushi zitten. Het beste is daarom om 12 tot 18 stuks sushi per persoon te bestellen als volledige maaltijd. Echter is het verstandig om vooral te eten waar jij je goed bij voelt.

Hoelang kun je sushi bewaren?

Stel nou dat je toch per ongeluk te veel sushi hebt besteld. Hoelang kan je sushi dan bewaren? Dit verschilt per sushi soort, hoelang je die kan bewaren. Sushi met groentes bijvoorbeeld kan je wel een paar dagen gekoeld bewaren, maar sushi met vis moet het liefst binnen 48 uur geconsumeerd worden. Tot slot is het zo dat sushi het beste meteen geconsumeerd kan worden, omdat het anders zijn smaak en stevigheid verliest als het in de koeling wordt bewaard.

Ben je verder nou ook benieuwd of thee gezond voor je is? Lees dan snel ons blog over hoe gezond thee nou echt is.

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs