Alles wat jij moet weten over golf

Wanneer je net gaat beginnen met golfen, maar geen ervaring hebt van vrienden of familie. Is het lastig om te bepalen waar je moet beginnen en wat je allemaal moet weten. Daarom heb ik voor jou een blog geschreven waar we vertellen over alle dingen die belangrijk zijn om te weten bij golfen. Hetgeen dat wij doornemen in ons blog is:

  • De basiskennis die je moet hebben van golf

  • Waar te beginnen met golfen?

  • Verschillende banen die er zijn

  • Wat verdienen de pro golfers?

De basiskennis van golf

Voordat we dieper ingaan op het spelen van golf zelf is het belangrijk om de basis al een beetje te kennen. Als eerste is het belangrijk om te weten waar jouw golftas uit bestaat. De dingen die standaard zijn in een tas zijn, 

  • Een driver voor de langere afstanden

  • Houten clubs voor afstanden tussen de ijzer en driver in

  • Set ijzeren clubs. Deze beginnen met een p en gaat van 9 tot 1. Echter zul je in het begin vaak spelen met een 9, 7, 5. Hoe lager het getal van de club is des te verder je ermee zult slaan

  • De sand wedge deze gebruik je voor korte afstanden om de green en vanuit de bunker

  • Als laatste heb je de putter in de tas zitten. Deze club staat in een hoek van 90 graden waardoor de bal alleen zal rollen en niet de lucht in zal gaan. De putter gebruik je dan ook alleen maar op de green

Wanneer je een eerste ronde golf gaat spelen is het ook belangrijk om de basisregels te weten. Het golfspel heeft namelijk veel regels. Door deze regels te weten kan je jezelf ook goed voorbereiden op de eerste ronde golf die je speelt. 

Waar te beginnen met golfen?

Als eerste is het belangrijk om een beslissing te maken waar je wilt gaan spelen. Heb je er veel geld voor over en weet je dat je het vaak gaat doen, kan je ervoor kiezen om bij een gesloten club te spelen. Op de banen van deze golfclubs kan je dan alleen maar spelen wanneer je lid bent van de club of uitgenodigd bent door een lid. Het voordeel van deze banen is dat je vrijwel altijd kan spelen wanneer het jou uitkomt en dat je altijd op een mooie baan speelt. Echter wanneer je nog niet zeker weet of het jouw geld waard is kan je er ook voor kiezen om op een open club te beginnen. Vaak hebben deze een kennismakings deal waar je de basis van golf leert. Daarnaast is het ook belangrijk om in het begin lessen te nemen bij een pro. Deze heb je nodig om een baanpermissie te halen en vervolgens je GVB te halen. Wanneer je het GVB hebt gehaald kan je spelen op de banen waar jouw handicap bij past. 

Verschillende golfclubs waar je kan spelen

In nederland zijn er veel golfclubs. Een aantal van deze zijn gesloten verenigingen, maar er zijn ook veel open clubs. Op deze clubs kan je lid worden, een strippenkaart afnemen of los als gast reserveren. Een aantal van deze open clubs zijn bijvoorbeeld Liemeer, Spaarnwoude golf en Haarlemmermeersche. Deze clubs kan iedereen dus op spelen die in het bezit is van een GVB en de handicap heeft voor de baan. Echter zijn de gesloten verenigingen wel mooiere banen. Zo heb je in Nederland bijvoorbeeld de international en de dutch. Deze verenigingen organiseren dan ook eens in de 5 jaar het open van Nederland. Dit is een golftoernooi waar de beste golfers van de wereld een wedstrijd spelen. 

Wat verdient een professionele golfer?

Zoals je waarschijnlijk al wist zijn er ook veel toernooien voor golf. Deze toernooien kunnen zijn voor amateurs, maar ook voor professionele golfers. Deze kunnen dan ook vaak goed leven van het geld dat ze met golf verdienen. Een van de bekendste golfers is Tiger Woods, de reden van zijn bekendheid is dat het een tijd lang de beste golfer van de wereld was. Hij won dan ook alles in de hoogste klasse van het golfen. Deze verdiende dan ook 50 tot 60 miljoen dollar per jaar. Echter zijn er ook veel andere golfers die miljoenen verdienen met het spelen van toernooien. Daarom hebben we nog eens een aantal andere spelers die minder bekend zijn op een rijtje gezet voor je. 

Dustin Johnson (bijnaam DJ)

DJ is een van de grootste namen in de golf die er is. Hij heeft in de afgelopen jaren veel toernooien gewonnen en heeft dan vorig jaar ook 40 miljoen dollar bij elkaar weten te spelen. 

Jon Rahm

In 2021 is Rahm de best geplaatste speler van europa. Afgelopen jaar was hij minder constant en verdiende hij minder dan 2021. Echter was het bedrag dat hij bij elkaar speelde in 2020 ook niet gek. Dit was namelijk bijna zes miljoen dollar. Vrij logisch is dan ook dat hij in 2021 een stuk meer verdient met het golfen. 

Louis Oosthuizen

De eerste op de wereldranglijst die niet uit Europa of Amerika komt is Louis Oosthuizen hij komt namelijk uit Zuid Afrika. Momenteel staat hij op positie 9 en verdient hij in dit seizoen meer dan zes miljoen dollar. 

Joost Luiten

Joost Luiten is de eerste nederlander op de wereldranglijst. Echter is er niet veel te vinden over zijn inkomsten in het afgelopen jaar. Wel weten we hoeveel hij aan prijzengeld heeft verdient over zijn gehele carrière. Dit is meer dan 12 miljoen dollar. 

 

Ook bij golf is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je fit bent. Het is namelijk zo dat als jij een betere conditie hebt dat je langere afstanden kan slaan. Daarbij loop je gemiddeld over 9 holes ook zo’n 10.000 stappen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Om je conditie op te bouwen kan je gaan sporten. Een van deze sporten is hardlopen. Een leuke bijkomstigheid van het hardlopen is dat je veel calorieën kan verbranden. Ben je benieuwd naar hoe dit precies zit? Lees dan zeker het blog over hoeveel calorieën je verbrand met hardlopen.

Gerelateerde blogs voor jou!

Opmerkingen

Populaire blogs